Sæson 2018 – 2019

Tønderegnens Musikforening præsenterer atter et attraktivt program for det kammermusikalsk interesserede publikum.

Foreningen opfordrer alle musikinteresserede og musikalsk nysgerrige til at slutte op om koncerterne, enten som abonnent, som medlem eller som ”fri” koncertgænger. Om priser: se under ”Om Foreningen”.

Koncerterne

Søndag den 30. september 2018 kl. 15.00 i Pumpehuset

 

Violinist Kirstine Schneider og pianist Christian Grøvlen

Kirstine Schneider er en ung dansk violinist, som har studeret hos bl.a. Gunnar Tagmose. I 2013 var hun på studieophold i New York hos Sylvia Rosenberg på Manhattan School of Musik. Nu studerer hun på solistklassen hos professor Serguei Azizian på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Kirstine Schneider har gentagne gange været solist med orkester, blandt andet Copenhagen Phil, hvor hun spillede Esa-Pekka Salonens Violinkoncert. Hun er modtager af en lang række priser bl.a. P2’s Talentpris 2017, Sonnings Talentpris, Copenhagen Phils Udviklingspris og Jakob Gade Fondens Talentpris.

Kirstine spiller på en violin fra 1757, bygget af Carlo Fernando Landolfi, udlånt af Harby Fonden.

Christian Grøvlen er den sidste i en lysende række af norske klaverfænomener. Han debuterede i Universitetets Aula i 2015 og ved Festspillene i Bergen samme år. Han begyndte at spille klaver som 5-årig, og senere studerede han hos professor Jiri Hlinka, som han fortsat modtager vejledning af. Han er uddannet fra Norges Musikkhøgskole samt ved Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han debuterede fra Solistklassen efteråret 2017.
Christian Grøvlen har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste af Norges festivaler, og han har spillet med flere ledende musikere og sangere bl.a. Leif Ove Andsnes.

Ludwig v. Beethoven (1770-1827): Sonate nr 10 i G dur, opus 96

Witold Roman Lutoslawski (1913-1994) ‘Subito’

Johannes Brahms (1833-1897) Sonate nr. 1 i G dur, opus 78

 

 

Søndag d. 4. november 2018 kl. 15 i Pumpehuset

 

Pianist Daniel Beskow og barytonsanger Johannes Held

Daniel Beskow er født og opvokset i Sverige og startede med at spille klaver som 9-årig på den kommunale musikskole i Visby, Gotland. Som 18 årig blev han optaget på Kungliga Musikhögskolan i samt på Edsberg Akademiet i Stockholm. Han fortsatte sine studier i udlandet med bl.a. Professor Jiri Hlinka i Norge og Professor Peter Feuchtwanger i London.

Daniel Beskow debuterede fra  Solistklassen på Det Kongelige Danske Musik-konservatorium i 2012. Efter sin debutkoncert har han etableret sig som en af Skandinaviens mest interessante pianister. Han har turneret som solist og kammermusiker i Bergen, Stockholm, København, Sverige og Tyskland.

Daniel Beskow holder meget af at arbejde med sangere. I sæsonen 2015/2016 har han sammen med Johannes Held, baryton, opført adskellige sceneforestillinger af Schuberts Winterreise på Theaterhaus Stuttgart og Schubertfestivalen i Roskilde, Schumann´s Dichterliebe og Nordiske romancer i  Kalmar og på Gränsø slot med Anders Nilsson, tenor.

Johannes Held er barytonsanger og oplæser. 2013 afsluttede han sit studie hos Susanne Eken på Operakademiet i København. Herefter var han fast ensemblemedlem ved Staatstheater Oldenburg, hvor han bl.a. kunne opleves som Papageno, Falke og Guglielmo. Siden har han været solist på Operaen i København og Stadttheater Bozen.

Som koncert- og liedsanger har Johannes Held været engageret som Elias med Vogtland Symfoni, sunget barytonpartiet i Faurés Requem samt lieder af Mahler i Bozen og Trient med orkesteret Fondation Haydn. Desuden har han sunget orkestrerede lieder af Schubert med Sinfonischen orkester Sizilien. Sammen med Daniel Beskow har han opført sin egen ”Winterreise Staged” mere end 30 gange i hele Europa.

Siden 2012 har Johannes Held været initiativtager og kunstnerisk leder af Kunstlied-Festivalen DER ZWERG. Festivalen finder sted hver andet år og trækker kunstnere til fra hele Europa.

Franz Schuberts: Die schöne Müllerin

 

 

Søndag den 27. januar 2019 kl. 15.00 i Pumpehuset

 

Cellist Carl-Oscar Østerlind og pianist Emil Gryesten

Carl-Oscar Østerlind er uddannet som cellist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Morten Zeuten, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Southern California i Los Angelos.
Han er blevet omtalt som en af sin generations mest alsidige musikere af bl.a. Los Angeles Times. Han blev sammen med Emil Gryesten belønnet med Statens Kunstråds støtteordning til de allerbedste af de nye musiknavne med internationalt potentiale ”Den unge Elite”. Formålet med prisen er at støtte den kunstneriske og karrieremæssige udvikling over en periode på to år.
Carl-Oscar har optrådt på festivaler i ind- og udland og som solist med Aarhus, Lindköbing, Mexico City og Danmarks Radios orkestre. Han har virket som cellist i Storstrøms Kammerensemble og Ensemble Midtvest. Nu sidder han som cellist i Ensemble Nordlys, Esbjerg Ensemblet og Ensemble Mutatis og som solocellist i Helsingborgs-, Færøernes- og Sjællands Symfoniorkestre og i Islands Symfoniorkester.
Carl-Oscar Østerlind spiller på en Giovanni Grancino cello fra 1703, udlånt af Augustinus Fonden.

Emil Gryesten er en ung prisbelønnet pianist, som er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium, ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Han spillede sin første solo-recital som 15-årig og har siden da haft en aktiv karriere både som solist og som kammermusiker. Han debuterede som solist med orkester som 16-årig med Aarhus Symfoniorkester.
Emil Gryesten har spillet ved utallige foreninger og optrådt ved klassiske musikfestivaler såsom Copenhagen Summer Festival, Aarhus Piano Festival, Hindsgavl Festival, Bluethner Classics i Leipzig og International Piani Association Switzerland koncertserie i Lugano.
Han har lavet flere produktioner, både studieoptagelser og liveindspilninger for DR-P2 samt YLE Finland. I 2014 modtog han E. Harbys musikstipendium, en af Danmarks største priser for unge musikere kaldet ”Ungdommens Sonningpris”.

Programtema: Øst møder vest

Alfred Schnittke: Sonate nr. 2 transskriberet for klaver og cello

Modest Musorgskij: Uddrag fra Udstillingsbilleder, klaversolo

Sofia Asgartovna Gubaidulina: 10 præludier for cello

Johannes Brahms: Klarinetsonate i Es-dur op. 120, transskriberet for cello og klaver

 

 

Søndag den 10. marts 2019 kl. 15.00 i Pumpehuset

Sønderborg Strygekvartet

Carmen Rosu-Nicolescu, Birgit Bauer, Jacob Elmedal Johansen og Kristina Hindø

Carmen Rosu-Nicolescu er uddannet i konservatoriet i Bukarest og University of Illinois. Hun har været koncertmester i University of Illinios symfoniorkester og fungerer nu som 2. solospiller i Sønderjyllands Symfoniorkester. Hun har flere gange været solist med Sønderjyllands Symfoniorkester senest ved Skt. Hans koncerten i 2017.

Birgit Bauer er uddannet på Carl Maria von Weber-konservatoriet i Dresden. Hun har været ansat i Staatstheather Wiesbaden indtil hun i 1997 vandt en stilling i Sønderjyllands Symfoniorkester. De første 4 år var hun ansat i 2. violingruppen og fra 2001 har hun været ansat i 1. violingruppen.

Jacob Elmedal Johansen er uddannet på Det kgl. Danske Musikkonservatorium og Rimskij-Korsakov konservatoriet i Skt. Petersborg på violin og bratsch. Han har været ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester som violinist siden 2003 og har desuden været ansat som bratschist i Det kgl. Kapel.

Anna Kristina Hindø er født og opvokset i Tyskland. Hun er uddannet ved Johannes Gutenberg Universität i Mainz og Folkwang-Universität der Künste i Essen. Hun har siden 1994 været 1. solocellist i Sønderjyllands Symfoniorkester og har flere gange optrådt som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester.

W.A. Mozart (1756-1791): Divertimento kv. 136

C.F.E. Horneman (18401906): Kvartet nr.2 i D-dur

A. Dvorak (1841-1904): Kvartet i F-dur op. 96 (den amerikanske)

 

 

Søndag den 7. april 2019 kl. 15.00 i Pumpehuset

 

Tenor Daniel Kjær Holmberg og pianist Esben Lund Brummer

Daniel Kjær Holmberg studerer klassisk sang på Det Jyske Musikkonservatorium hos Bodil Øland. Hans interesse for musik opstod i Herning Kirkes Drengekor, hvor han begyndte at synge i en alder af 9 år.

Han debuterede som tenor på Den Jyske Opera i sommeren 2015 som en del af koret i operaen ”Jenufa” (Janáček). I februar 2017 var han igen engageret på DJO i den nykomponerede opera ”Intet” (Bruce) både som kor og cover for tenorpartiet Pierre.
Derudover har han også bl.a. sunget tenorpartierne i Händels Messias, Bachs Johannespassionen, Mozarts requiem og Carl Nielsens Fynsk forår.

Esben Lund Brummer har spillet klaver siden første klasse i folkeskolen. I 2007 skiftede han til en ny klaverlærer på Horsens Musikskole, Mario Ramón García, hvorefter niveauet og seriøsiteten fik et markant løft. Sideløbende med musikskoleundervisningen har Esben modtaget undervisning af Anne Øland. I 2014 blev Esben optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han studerede hos professor Anne Øland indtil hendes død i september 2015. Efterfølgende har Esben modtaget undervisning af Jens Elvekjær, Søren Rastogi og Martin Lysholm Jepsen.
Esben har også deltaget i forskellige masterclasses, blandt andet med Irina Osipova, Einar Steen-Nøkleberg, Eugen Indjic og Eero Heinonen.

Lieder og romancer.

Sange af tidens største komponister.